Přesuout na hlavní obsah

Zlato, stříbro a bronz běžkařů z MČR

Martin Kočandrle a Štěpán Zuna si z republikového šampionátu na „kolcích“ přivezli kompletní sbírku medailí.

Kolečkové lyže sice nejsou na olympiádě, ale mistrovství republiky na nich je prestižní záležitostí... a Plzeňští ve Vesci potvrdili, že jsou národním unikátem; v západočeské metropoli je sice v zimě sněhu pomálu, ale klasické lyžování tu díky několika nadšencům frčí.

„Mistrem České republiky pro rok 2019 se stává ZUNA Štěpán, SPORT CLUB PLZEŇ,“ objevilo se ve výsledcích sprintu skatem na trati 1,3 km. Z kvalifikace postupovalo 10 závodníků do dvou pětičlenných finále – A a B. Martin Kočandrle se mezi staršími dorostenci dostal do rozjížďky B ze 7. místa a dojel si pro celkové 5. místo, které okomentoval slovy: „Sprint není moje oblíbená disciplína, s výsledkem jsem spokojen.“ Štěpán Zuna byl v kvalifikaci kategorie mladších dorostenců 3. a finále vyhrál!

Druhý den se závodilo skatem intervalově na okruzích o délce 3,3 km. Starší dorostenci jeli tři okruhy... „Závod jsem chtěl napálit hned od začátku, což mi ale vystačilo jen na jedno kolo. Následující kolo jsem zpomalil a čas na okruh mi vystoupal o několik desítek sekund. Od konce druhého kola jsem dostal zahlášeno, že ve 2. až 4. pozici jsme namačkáni v pár sekundách. Třetí kolo jsem se tedy hecnul a dojel jsem na 2. místě. Jelo se mi hůře, necítil jsem se ve své kůži. Výsledku si 100% cením,“ řekl Martin Kočandrle.

Štěpán Zuna závodil na o třetinu kratší distanci a do cíle dorazil na 3. místě. SPORT CLUB PLZEŇ ukořistil 14 medailí (6 zlatých, 5 stříbrných a 3 bronzové) a stal se nejúspěšnějším lyžařským klubem v republice.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.