Přesuout na hlavní obsah

Zimní makačka aneb z Emirátů do Austrálie

Slalomářka na divoké vodě Antonie Galušková si zimu doma moc neužije, ale o vzruch rozhodně nemá nouzi.

Antonie Galušková absolvovala od 18. 12. 2019 do 6. 1. 2020 část zimní přípravy ve Spojených arabských emirátech. 16. 1. se přemístila na slalomovou dráhu do australského městečka Penrith kousek od Sydney, kde se konaly v roce 2000 OH. Zde do 2. března absolvuje zimní přípravu v týmu se svojí starší sestrou Karolínou a Amálií Hilgertovou.

Karolína i Amálie jsou mnohonásobné medailistky ze světových soutěží a zároveň jsou adeptky pro účast na OH Tokio. Antonie má tedy jedinečnou možnost zažít profesionální přípravu pod vedením reprezentačního trenéra Michala Buchtla.

V době jejich prvních týdnů pobytu byla Austrálie sužována ohněm.

Nyní v této oblasti již několik dní vydatně prší a řeky se rozlévají, teploty šly rapidně dolů a čistota ovzduší je pro trénink již příznivá.

Slalomový kanál byl naštěstí povodní ušetřen. 21.–23. 2 se zde konají závody světové série Australian Open, https://whitewater.paddle.org.au/slalom/. Na této akci každoročně startuje většina předních světových profesionálek včetně všech českých seniorských hvězd. V loňském roce v tomto závodě Antonie vyhrála juniorskou kategorii a v seniorkách se probojovala až do desetičlenného finále.

Přejeme nejlepší mládežnické sportovkyni klatovského okresu za loňský rok ideální trénink a povedené závody a moc děkujeme za informace otci a trenérovi v jedné osobě Vladislavu Galuškovi, trenérovi roku!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.