Přesuout na hlavní obsah

Září atleti, golfista nebo tenistky

Přelom jaro/léto je doslova nabitý úspěchy členů Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje.

Atleti měli v Ostravě juniorské a dorostenecké mistrovství republiky a hlavně dorostenci z AK Škoda Plzeň byli hodně vidět. Valerie Dzurová (na fotce) vyhrála běh na 300 metrů překážek v novém národním rekordu. Viktorie Jánská zvítězila v běhu na 100 m přek. a ve skoku dalekém, navíc se kvalifikovala na evropský šampionát U17. Tam poletí i Jan Škarban, který ovládl 2000 m př. Petra Sičaková nenašla přemožitelku v hodu oštěpem juniorek. O dalších medailích včetně štafet si můžete přečíst např. na našem Instagramu.

Golfista Jakub Janda byl tahounem Greensgate Golf Clubu na extralize dospělých, a to dokonce tak výrazným, že vytvořil nový rekord hřiště Mnich a stal se nejlepším jednotlivcem.

Tenistky se rozjely po Evropě, respektive po světě, ale ani tak neokusily hořkost porážky. Eliška Forejtková (TK Slavia Plzeň) získala tituly ve dvouhře i čtyřhře na turnaji v Tunisku a Plzeňance Sofii Hettlerové se po triumfu v Lotyšsku povedlo v Bosně a Hercegovině to samé co Elišce.

Para plavec David Kratochvíl byl na mistrovství světa na Madeiře několikrát kousek od medaile, třeba na stovce znak dohmátl půl vteřinky za třetím.

Karatista Kryštof Ruža byl na evropském šampionátu juniorů v Praze taky blízko cennému kovu, když jeho tažení skončilo ve čtvrtfinále.

Slalomářky na divoké vodě Bára Galušková a Markéta Hojdová kvalitně reprezentovaly Česko na evropském poháru ve Slovinsku – na stupně vítězů se dostaly dokonce i na kánoi, kterou netrénují.

A co naše členy čeká dál? Tak třeba rychlostní kanoistka Karolína Voříšková má v Srbsku juniorské mistrovství Evropy, David Kratochvíl ve Finsku Evropské paralympijské hry mládeže, atleti republikový šampionát dospělých v Hodoníně a spousta sportovců olympiádu dětí a mládeže v Olomouckém kraji.

Foto: Deník

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.