Přesuout na hlavní obsah

Vzhůru na badminton! Nebo golf?

Naši členové se rozprchli po Evropě (atleti dokonce vyrazili do světa) a rozhodně se neztratili.

A jako atletika: Jan Škarban a Viktorie Jánská (na fotce dole vpravo; oba AK Škoda Plzeň) reprezentovali Česko na evropském šampionátu do osmnácti let v Izraeli. Honza v běhu na 2000 metrů překážek suverénně postoupil z rozběhu a ve finále skončil v osobním rekordu sedmý. Viki na stovce překážek taky bez problémů postoupila z rozběhu, načež v semifinále po nepříliš povedeném startu vypadla. Ve štafetě pak pomohla českému dívčímu týmu do finále, kde už neběžela (ze třetího místa byla nakonec diskvalifikace).

B jako badminton: Dominik Kopřiva (na horní fotce vpravo nahoře) získal dvě medaile na Bulgaria Junior International. Ve dvouhře po třech výhrách v řadě skončil v semifinále a totéž ve čtyřhře stačilo dokonce na finále. Jinými slovy – stříbro a bronz.

C jako Czech Golf Federation: Jakub Janda (Greensgate Golf Club) byl jedním z tahounů českého družstva na mistrovství Evropy U18 v Německu. Z kvalifikace kluci postoupili do pavouka, ve čtvrtfinále málem zaskočili nejvýše nasazené Němce a potom vybojovali šesté místo.

D jako dál: Sportovní střelkyně Veronika Blažíčková soutěží na světovém pohárů dospělých v Koreji, stolní tenista Ondřej Květon na evropském šampionátu juniorů v Srbsku, atleti na mezistátním utkání juniorů ve Slovinsku, tenista Lukáš Janoušek vyráží na juniorský turnaj do Německa, golfisté mají mezinárodní mistrovství republiky a další sportovci jako třeba judisté absolvují soustředění. Prostě jedna akce za druhou... a tak to má být, takhle by byl svět v pořádku :-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.