Přesuout na hlavní obsah

Výroční hodnocení střelců – Petr Černoch

Jak si vedli Anna Kužvartová, Jakub Sochor, Sabina Thurnwaldová, Tereza Razímová a Veronika Blažíčková?

V uplynulém roce 2019 bylo do AIS PK zařazeno celkem 5 střelců, tři puškoví – Sabina Thurnwaldová, Tereza Razímová, Veronika Blažíčková a dva pistoloví – Jakub Sochor, Anna Kužvartová. V rámci svých možností využívali výhod a nadstavbových služeb AIS PK – kondičního trenéra, sportovního psychologa, fyzioterapeutky a vzdělávacích seminářů. Hlavní činností je však střelecká příprava v rámci své specializace pod vedením osobních trenérů či asistentů, které AIS také podporuje formou DPP a připravovali se na vrcholné soutěže roku 2019.

Těmi byly na mezinárodní úrovni halové (vzduchové) ME v Chorvatsku a venkovní (kulové) ME v Itálii. Přes veškerou snahu se však nikomu na ME nominovat nepodařilo, nejblíže účasti byli Sabina Thurnwaldová a Jakub Sochor, kteří byli v širší nominaci a účastnili se Světového poháru juniorů v Německu. Zde Sabina získala v družstvu ČR bronz ve střelbě z malorážné pušky vleže.

Na národní úrovni jsou vrcholnými soutěžemi Mistrovství ČR, které se opět dělí na halové a venkovní, a nejvyšší střelecká liga Český pohár. Zde již byli tito střelci mnohem úspěšnější a potvrdili, že patří mezi nejlepší v ČR ve svých kategoriích.

Sabina Thurnwaldová – v kategorii juniorek získala na halovém MČR 4.místo v soutěži párů, na venkovním pak 2x stříbro v soutěži družstev a bronz v soutěži jednotlivců ve střelbě z malorážky. V Českém poháru se mezi dospělými prostřílela ke dvěma stříbrům, jak ze vzduchové, tak z malorážné pušky. V průběhu sezóny si vylepšila osobní rekordy v obou olympijských disciplínách a nadále je zařazena do juniorské reprezentace ČR.

Tereza Razímová – v kategorii juniorek se na halovém MČR umístila na 11.místě individuálně, na venkovním pak na 6.místě individuálně a 4.místě v družstvu. Finálového kola Českého poháru se neúčastnila. Celá její loňská sezóna byla poznamenaná závažnými potížemi s kolenem, které vyústily v operaci a značně ji tak zabrzdily ve skvělém rozletu z předchozí sezóny. Nadále je zařazena do dorostenecké reprezentace.

Veronika Blažíčková – v kategorii dorostenek na halovém MČR obsadila v družstvu 3.místo a 5.místo individuálně. Podobně se jí dařilo na venkovním MČR, kde v družstvu skončila na 2.místě a individuálně opět 5. V Českém poháru talentované mládeže mezi dorostenkami získala 6. a 9. místo. Nově je zařazena do dorostenecké reprezentace.

Anna Kužvartová – excelovala na halovém MČR, kde získala 2 titul mezi juniorkami, jak v individuálním závodě, tak v soutěži smíšených párů. Venkovního MČR i finálového kola Českého poháru se však již neúčastnila. Nadále je zařazena do juniorské reprezentace. Bližší hodnocení přísluší tátovi a osobnímu trenérovi Pavlu Kužvartovi.

Jakub Sochor – na halovém MČR získal bronz v soutěži smíšených párů. Na venkovním MČR pak 4.místo individuálně a 2.místo v družstvu. Finálového kola Českého poháru se neúčastnil. Nadále je zařazen do juniorské reprezentace. Bližší hodnocení opět patří osobnímu trenérovi Pavlu Kužvartovi.

Celkem tak střelci AIS PK získali 8 medailových umístění na národních šampionátech. Gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů.

Petr Černoch, garant sportovní střelby v Akademii individuálních sportů Plzeňského kraje

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.