Přesuout na hlavní obsah

Výhry v Izraeli, Rumunsku i Česku

Tenis, box, snowboarding, lukostřelba, ..., přehled úspěchů je na konci zimy pestrý.

Tenistka Sofie Hettlerová (na fotce úplně vpravo) potvrdila na turnaji starších žaček v izraelském Jeruzalému roli favoritky a ovládla dvouhru i čtyřhru. „Myslím, že Sofi hrála bez chyb,“ pochválila svoji dceru a svěřenkyni Eva Hettlerová Krejčová.

Boxerka Viktorie Jílková (na fotce pod článkem) vyrazila do rumunského Brašova poměřit síly s kadetkami. Loňská mistryně Evropy školní mládeže turnaj vyhrála beze ztráty bodu, když ve finále porazila o rok starší Řekyni. „Měla sílu,“ ocenil úroveň soupeřky otec a trenér Lukáš Jílek.

Cyklistka Simona Spěšná dojela sedmá v kategorii juniorek v závodu nejvyšší světové kategorie ve španělském Banyoles.

Alpský lyžař David Janda (na fotce až dole) vyhrál slalom starších žáků na národním šampionátu v Bílé v Beskydech. Navíc vybojoval vítězství v Memoriálu Honzy Seilera (součet slalom a obří slalom).

Snowboardistka Vanessa Volopichová zvítězila na mistrovství republiky ve slopestylu žaček v krkonošských Vítkovicích.

Lukostřelkyně Monika Továrnická s parťačkami z 1. LK Plzeň 1935 překvapivě nenašla přemožitelky v soutěži ženských družstev na halovém republikovém šampionátu v Prostějově.

Plavci Nicole Harmašová, Tomáš Chocholatý, Lukáš Tauchman a Eliška Vokatá vydatně pomohli PK Slávia VŠ Plzeň A k suverénnímu triumfu v 1. kole MČR družstev.

A dál? Šermíř Matěj Vachovec vyráží do srbského Nového Sadu na mistrovství Evropy kadetů. Sportovní střelkyně Veronika Blažíčková je v egyptské Káhiře na svém prvním světovém poháru žen. Badmintonista Dominik Kopřiva se popere se staršími borci na Slovak Open v Trenčíně. Atletky Kateřina Čermáková a Tereza Záhořová mají v Ostravě halové MČR žen. Přímo v Plzni v hale na Slavii můžete 5.–8. března vidět v akci tenistky na mistrovství republiky starších žákyň. Matěj Fejka má obdobný šampionát v Prostějově. A tohle všechno je jenom výběr ze všeho, co se děje v prvním březnovém týdnu.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.