Přesuout na hlavní obsah

Vyhrávají boxerka nebo plavci

Viktorie Jílková dál drtí soupeřky a daří se i golfistům, rychlostním kanoistům či tenistům.

Ať už se v ringu díváte radši na muže, nebo na ženy, musíte uznat kvality Viktorie Jílkové. Tahle patnáctiletá boxerka je postrachem doslova po celém světě. Kam přijede, tam zvítězí. Tentokrát byla členka BC Victoria YMCA Plzeň dokonce zase vyhlášená nejlepší dívkou celého turnaje.

A byla to prestižní akce. „V Irsku je to úplně jiný level, boxerské turnaje mají velkou obsazenost, od dětí po dospělé. Všichni jsou tvrdí, krev je tady normální. Byla to velice dobrá zkušenost. Jenom na takových turnajích se dá zlepšovat,“ uvedl trenér a otec Viktorie Lukáš Jílek.

Příznivci Akademie individuálních sportů dobře vědí, že když někomu věnujeme v souhrnném článku o úspěších celé dva odstavce, tak to už musí být... Ale pojďme dál, na začátku léta se daří i spoustě našich dalších členů.

Golfista Jakub Janda vyhrál mezinárodní mistrovství Slovenska kadetů a naše nová členka Kristina Lebová (oba Greensgate Golf Club) získala titul české šampionky mezi kadetkami.

Tenistka Eliška Forejtková z plzeňské Slavie nejprve pomohla českému národnímu týmu na finálový turnaj Summer Cupu, což je přehlídka nejlepších družstev dívek do 14 let, a pak se podílela i na celkovém triumfu.

O titulu mistryně Evropy bikerky Simony Spěšné jsme vás informovali, tak ještě přidejme zprávu, že Adéla Holubová (kola-bbm.cz) skončila na stejném šampionátu 13. v kategorii U23.

Plavci plzeňské Slávie měli letní mistrovství republiky dospělých a každý vybojoval nejméně jednu medaili – více na našich sociálních sítích. Tachovský David Kratochvíl si mezitím přivezl z Evropských paralympijských her mládeže dvě zlaté a stejný počet stříbrných i bronzových medailí.

Atletka Kateřina Matoušková (AK Škoda Plzeň) na mistrovství republiky dospělých získala stříbro ve štafetě na 4 x 400 m.

Rychlostní kanoistka Karolína Voříšková (na spodní fotce) z plzeňské Slavie vyhrála na nominačních závodech v Račicích doslova, co se dalo, a zlato si přivezl i Ondřej Vísner.

Sportovní střelkyně Lucie Machová z plzeňské Dukly na olympiádě dětí a mládeže skončila druhá ve vzduchové pušce.

Triatlonistka Kristýna Dvořáková (TAP) na závodu mistrovství republiky byla třetí ve smíšené štafetě.

Tenista Matěj Fejka suverénně vyhrál turnaj v Sokolově.

Další parádní výkony a výsledky zase příště... Na mistrovstvích Evropy dorostu reprezentují Česko atleti Jan Škarban a Viktorie Jánská, golfista Jakub Janda i stolní tenista Ondřej Květon, velký turnaj ve Francii má tenistka Sofie Hettlerová, ...

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.