Přesuout na hlavní obsah

Výhra, vítězství, triumf, skalp, deklasace :-)

Daří se úpolovým sportovcům, tenistkám, stolnímu tenistovi, rychlostním kanoistkám nebo cyklistkám.

Je tu další přehled úspěchů v posledních dnech... a tentokrát vezmeme sporty podle abecedy odzadu.

Tenistka Eliška Forejtková (na titulní fotce) ovládla turnaj starších žákyň v rakouském Oberpullendorfu, když nenašla přemožitelku ve dvouhře ani ve čtyřhře. Sofie Hettlerová (fotka pod článkem) zase v Hrádku nad Nisou mezi mladšími žákyněmi ze šesti zemí dominovala ve čtyřhře a skoro na vrchol dokráčela ve dvouhře, kde se dostala až do finále a i tam byla aktivnější.

Stolní tenista Ondřej Květon si počínal sebevědomě na mezinárodním turnaji v Havířově, kde došel až do čtvrtfinále (kategorie U-17), respektive osmifinále (U-19).

Rychlostní kanoistka Denisa Řáhová se nominovala ne ME U-23 a Karolína s Veronikou Voříškovou na stejných závodech potvrdily, že i po přechodu do dorostu mají sil na rozdávání a mezi kajakářkami tvrdí muziku.

Lukostřelkyně Monika Továrnická se prezentovala třetí příčkou mezi kadetkami na českém poháru v Praze.

Karatista Kryštof Ruža v Karlových Varech vyhrál ve své váhové kategorii bez problémů a ještě pomohl k vítězství v týmech Tréninkovému centru mládeže.

Cyklistka Kristýna Burlová triumfovala v Kyjově na kriterijní lize silničářek, a to mezi ženami. Adéla Holubová dojela 28. na světovém poháru horských kol v rakouském Leogangu v kategorii U-23. Simona Spěšná byla druhou na nejrychlejší ženou na PAL Cupu.

Boxer Filip Horvath na oblastní lize v Praze udolal staršího soupeře, který je o šest kilo těžší. Viktorie Jílková se rovněž v české metropoli suverénně stala mistryní republiky v MuayThai, a to rovnou v kategorii do 54 kg.

A jedeme dál, třeba na evropský pohár judistů nebo mezinárodní mistrovství Německa v para plavání.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.