Přesuout na hlavní obsah

Veronika Blažíčková 2x bronzová na ME!

Závodnice SSK Dukla Plzeň v chorvatském Osijeku velmi úspěšně reprezentovala ČR ve sportovní malorážce.

Ačkoli byla nováčkem na mistrovství Evropy, vedla si jako zkušená střelkyně a svým velmi pěkným výkonem 1157 bodů v disciplíně 3 x 40 ran obsadila 9. místo těsně za finálovou osmičkou.

Další den svým soustředěným výkonem v disciplíně 60 ran vleže a výsledkem 622,8 bodů vybojovala vynikající bronzovou medaili. Tento závod se překvapivě střílel i s juniory v jedné kategorii, proto je bronz Veroniky ještě cennější.

V třípolohovém závodě družstev zúročila svou pracovitost a píli z tréninku a byla tahounem našich juniorek v obou částech kvalifikace. Svými výbornými výkony přispěla k postupu družstva do finálového boje o bronzovou medaili, kde potvrdila skvělou formu a odváží si z ME už druhou medaili. Tímto „družstevním“ úspěchem a druhou bronzovou medailí na krku zakončila Veronika úspěšné vystoupení na ME.

K předvedeným výkonům Veronice moc gratulujeme.

Milan Mach a Kateřina Kolaříková

Děkujeme trenérům a dodáváme, že jestli pro tuto studentku Gymnázia Luďka Pika byla nominace na evropský šampionát životním úspěchem, tak medaile jsou splněným snem a rozhodně není vyloučené, že tuhle sedmnáctiletou dívku nastartují k ještě senzačnějším výkonům a výsledkům :-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.