Přesuout na hlavní obsah

Veronika Blažíčková 2. na ME žen!

Po pěti letech fungování Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje se náš člen dostal na olympijské hry!

Sportovní střelkyně předběhla všechny atlety, cyklisty, vodáky, ..., ano, první členkou AIS PK, která si vybojovala místo na olympijských hrách, je Veronika Blažíčková. Předstihla i kompletní čtyřicítku našich absolventů. Účastnické místo v Paříži 2024 si prostě jako první vysloužila tahle devatenáctiletá Plzeňanka, puškařka SSK Dukla Plzeň, svěřenkyně trenérky Kateřiny Kolaříkové, čerstvá maturantka z Gymnázia Luďka Pika nastupující na Fakultu zdravotnických studií Západočeské univerzity.

Jak to dokázala? Zdánlivě jednoduše. Místo aby jela sbírat úspěchy na juniorské mistrovství Evropy, odvážně vyrazila do polské Wrocławi na evropský šampionát žen. A tam se děly věci. Hlavně tedy v disciplíně sportovní malorážka. V úvodní eliminaci byla Veronika ve druhé skupině 17. ze 34. Do kvalifikace postupovalo z každé skupiny 18 žen. Takže tam proklouzla jako předposlední. V kvalifikaci už byla pátá, což znamenalo jasný postup do finálové osmičky. Další střelba vkleče, vleže a vestoje. Putování výsledkovou listinou. Sedmé místo, šesté, páté, čtvrté, ..., postup mezi nejlepší šestku, pak už zůstala jenom čtveřice a Veronika střílela jako z partesu, takže se dostala až do finále se suverénní Dánkou.

„To už jsem měla slzy na krajíčku, protože do té doby jsem sice měla vypnutý mozek, neprožívala jsem to, zvládala jsem to celkem bez emocí... ale pak mi došlo, že jsem vystřílela olympiádu... Tam sice nemusím jet já, ještě potřebuju skoro dva roky potvrzovat výkonnost, ale je to splněný takový tajný cíl,“ popsala Veronika svůj velký den... A aby toho nebylo málo, tak Veronika v poslední den šampionátu získala další stříbrnou medaili, tentokrát v družstvech (taky třípolohová malorážka).

Sečteno a podtrženo: Stříbrná medaile. Splněný sen. Účastnické místo na OH v Paříži. Tohle není pohádka, ale skutečnost. Příběh o mladé ženě, která v uplynulých čtyřech letech makala a šla si za svým cílem, který se mohl zdát naprosto nereálný. Díky, že jsme se mohli stát součástí této bláznivé cesty!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.