Přesuout na hlavní obsah

Titul na MČR žen a další famózní výkony :-)

Dařilo se atletům, cyklistům, golfistům, tenistům, rychlostním kanoistům nebo slalomářům na divoké vodě.

Omlouváme se všem svým členům, že o jejich nevídaných výkonech nepíšeme samostatné články, ale červen je doslova nabitý úspěchy na všech frontách... takže první letní víkend zas aspoň takhle ve zkratce:

Atletka Linda Suchá (na titulní fotce) z AK Škoda Plzeň ve Zlíně obhájila titul mistryně republiky žen ve skoku dalekém a ještě přidala bronzovou medaili v trojskoku. Třetí byl i stříbrský Jakub Davidík, a to v běhu na 800 metrů. Petra Sičaková (Škoda) skončila v hodu oštěpem šestá.

Bikerka Simona Spěšná z MS Bike Academy vyhrála závod českého poháru v Bedřichově, konkrétně kategorii juniorek, Petr Zeman byl nejlepší ve starších žácích a Adéla Holubová tam byla pátá mezi ženami.

Golfista Kryštof Strýček (Greensgate Golf Club) se blýskl čtvrtou příčkou na Czech Open Golf Tour na brněnském hřišti Kaskáda. Díky tomu si v srpnu zahraje po boku světových es Czech Masters.

Lukostřelkyně Monika Továrnická (1. LK Plzeň 1935) s přehledem zvítězila v kategorii kadetek na českém poháru v Litvínově, když si vylepšila osobní rekord na 622 bodů.

Rychlostní kanoistka Denisa Řáhová soutěžící v kategorii U-23 se na evropském šampionátu dostala do finále na všech tratích, na kterých se představila – C1 200 a 500 m i C2 200 m.

Slalomářka na divoké vodě Bára Galušková (KVS Sušice) ovládla oba víkendové závody evropského poháru juniorů ve slovinském Solkanu, a to v kategorii singlkajakářek U-16.

Tenistka Sofie Hettlerová (14 let) se probojovala až do semifinále mezinárodního turnaje v Rakovníku, kde startovaly o dva roky starší dívky.

Sportovnímu gymnáziu Plzeň i dalším školám sice pomalu končí školní rok, ale sportovních akcí je i nadále hodně, takže se máme na co těšit!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.