Přesuout na hlavní obsah

Tereza Koželuhová třetí v dospělých

Členka AIS PK se na velkém golfovém turnaji v Sokolově vklínila mezi pět Pražanů.

Tři nejúspěšnější hráči byli z pražských klubů, dvě ze tří nejlepších žen jakbysmet, na pomyslné stupně vítězů se vecpala jenom jedna bílá ovečka. Tereza Koželuhová z Greensgate Golf Clubu předvedla velmi slibný výkon. Šlo o první letošní turnaj Raiffeisen Czech Golf Amateur Tour, což je nejprestižnější amatérská túra v Česku. Je určená hlavně dospělým, ale výrazně se na ní prosazují talenti, což je i případ sedmnáctileté studentky Sportovního gymnázia Plzeň.

„Fakt mám radost, nebylo to vůbec lehké,“ svěřila se nám Tereza po posledním kole, které přibližně v polovině přerušila bouřka s lijákem. Velké množství vody dokáže změnit hřiště k nepoznání. Nicméně blonďatá Plzeňanka hrála výtečně během všech tří dnů, po prvním i druhém byla v pořadí žen druhá a nakonec měla na kontě pouze o dvě rány víc než vítězná Sarah Hricíková.

Mezi muži soutěžili další dva členové AIS Dan Hlaváček s Lukášem Jandou, přičemž Dan (ročník 2004) i díky výrazně lepšímu poslednímu kolu Lukáše (2003) překvapivě porazil. Ve stočlenném startovním poli skončili 11. a 36., což je v jejich věku úctyhodné.

Za zmínku rozhodně stojí i fakt, že díky celkově téměř 500 jamkám zahraným pod par putuje na konto nadace Dobrý Anděl více než 25.000 korun.

Foto: Zdeněk Sluka

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.