Přesuout na hlavní obsah

Simona Spěšná dojela druhá v SP

Dařilo se i Ondřeji Květonovi, Viktorii Jílkové, Elišce Forejtkové, Karolíně Voříškové či Kristýně Dvořákové.

Poslední dobou o sobě dává výrazně vědět bikerka Simona Spěšná z týmu jb BRUNEX Superior Factory Racing. Tentokrát dcera Milana Spěšného vybojovala druhé místo v závodě juniorek na světovém poháru v Novém Městě na Moravě. „Úplně se klepu nadšením,“ řekla mistryně Evropy mezi kadetkami serveru mtbs.cz a dodala: „Poprvé jsem jela takhle dobře hlavou.“

Hodně vidět je i stolní tenista Ondřej Květon. Rodák z Pocinovic přidal k medailovému hattricku z mistrovství republiky U19 dva cenné kovy na MČR U21 konaném taky v Havířově: bronz ve dvouhře a stříbro ve čtyřhře.

Viktorie Jílková (BC Victoria YMCA Plzeň) vyměnila boxerské rukavice za hokejové a v roli asistentky kapitánky získala v Budapešti titul neoficiální mistryně Evropy U19.

V Budapešti se dařilo i tenistce Elišce Forejtkové z plzeňské Slavie, která na turnaji ITF J4 došla ve čtyřhře až do finále.

Rychlostní kanoistka Karolína Voříšková ze Slavie VŠ Plzeň zvítězila na Nymburské 500 v závodě kajakářek (dorostenek) na 1500 metrů. 2. místo přidal mezi kanoisty Ondřej Vísner z TJ Prazdroj Plzeň.

Kristýna Dvořáková získala bronzovou medaili na Supersprint triatlonu ve Zlíně, a to mezi ženami.

Atletky Petra Sičaková a Viktorie Jánská pomohly AK Škoda Plzeň k triumfu v 1. kole extraligy žen v Ostravě.

A jaký je další program našich členů? Jako obvykle pestrý: Windsurfařka Kateřina Altmannová už se pere s vlnami na Lago di Garda, kde se v Torbole koná evropský šampionát. Ondřej Květon v Berlíně poměří síly se zahraniční konkurencí na mládežnickém turnaji série Contender. Sportovní střelci mají v druhé půlce května hned pět závodů. Badmintonista Dominik Kopřiva se dočkal mistrovství republiky dospělých. Jakub Janda vyráží na turnaj mužů do Beřovic. Slalomáři na divoké vodě mají veřejné závody v Sušici. Bikery čeká český pohár na Zadově. Prostě slušná porce akcí :-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.