Přesuout na hlavní obsah

Plzeňské jaro aneb další porce úspěchů

V posledních dnech byly hodně vidět Kristýna Burlová nebo Denisa Řáhová, golfisté se dostali do repre...

Atletika
Tereza Schejbalová se ukázala ve formě před početným publikem na Pražské tyčce, když skočila 395 cm. „To je pro Terku moc pěkný výsledek. Snad ještě pár centimetrů přidá. V dalším týdnu by ještě měla jet na jeden mítink do zahraničí skákat na náměstí, tak to jí snad bude svědčit,“ říká její trenér Jakub Ryba.

Cyklistika
6. a 7. kolo českého poháru silničářek ovládla na Hané mezi juniorkami Kristýna Burlová, která v sobotu získala víc bodů než stříbrná a bronzová závodnice dohromady a v neděli zvítězila v klasickém závodě o šest minut. Simona Spěšná dojela mezi kadetkami čtvrtá a sedmá. Petr Zeman vyhrál v Přešticích čtvrtý závod letošního PAL Cupu v kategorii žáků 1, Petr Kelemen skončil v Závodu míru U23 v Jeseníkách 21.

Golf
V Sokolově se odehrála první půlka základní části extraligy mužů a žen. Pánové reprezentující dýšinský Greensgate Golf Club jsou zatím hlavně díky Kryštofu Strýčkovi, Petru Hrubému, Danu Hlaváčkovi a Lukáši Jandovi druzí. Dámy s oporou Terezou Koželuhovou zaútočí v červenci z desátého místa. Kryštof Strýček si svými výkony vysloužil pozici benjamínka v českém týmu na mistrovství Evropy amatérů, Petr Hrubý zase bude oporou „nároďáku“ na evropském šampionátu dorostenců.

Plavání
Tomášovi Chocholatému se v sobotním závodě na Boleveckém rybníku, kde mezi kadety vyhrál závod na 10 km, podařilo kvalifikovat se na ME juniorů v dálkovém plavání, které se uskuteční 2.–4. srpna v Račicích.

Rychlostní kanoistika
Právě v Račicích na druhém nominačním závodě znova nenašla mezi kanoistkami přemožitelku juniorka Denisa Řáhová na 200 ani 500 m.

Slalom na divoké vodě
Antonie Galušková musela na 3. a 4. národní kontrolní závod až do Liptovského Mikuláše, nicméně ve výsledkových listinách kajakářek před sebe pořád nikoho nepouští – ať se jede třeba u ní doma v Sušici, nebo například na Slovensku.

Sportovní střelba
Sportovní střelci AIS PK mají za sebou 3. kolo českého poháru. Za neúčasti Jakuba Sochora a při zdravotních potížích Terezy Razímové jsou střelci tentokráte bez medailového umístění. Sabině Thurnwaldové se sice povedlo dvakrát kvalifikovat do finálové soutěže, ale tam pak následně skončila shodně na šesté příčce ve střelbě z malorážné i vzduchové pušky. Dále pak Sabina se svým kolegou obsadila 5. místo v soutěži párů. Do finálové soutěže střelby ze vzduchové pistole se také kvalifikovala Anna Kužvartová, avšak finále se již nezúčastnila. Nakonec je nejlepším umístěním čtvrté místo Veroniky Blažíčkové ve střelbě z malorážné pušky, a to v třípolohovém závodě dorostu.

Tenis
Eliška Forejtková, Kateřina Gygalová, Klára Nováková i Lukáš Janoušek se bodově podíleli na výhrách plzeňské Slavie v soutěžích družstev. Zvláště pikantní byl souboj s Klatovy pro Lukáše, který hrál proti „svým“.

Triatlon
Pavlína Vargová doběhla devátá na Xterra Belgium. Na Příbramském triatlonu, který je součástí MČR, byl Filip Matějovič mezi českými dorostenci čtvrtý a Barbora Stupková pátá.


Sabina Thurnwaldová

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.