Přesuout na hlavní obsah

Plavci vybojovali na letním MČR 20 medailí

Vidět byli i judisté, rychlostní kanoisté nebo slalomáři na divoké vodě.

Dvacet medailí ve třech lidech – to je slušná porce, co říkáte? Plavcům PK Slávia VŠ Plzeň, kteří jsou zároveň členy AIS, se tenhle husarský kousek povedl na letním mistrovství republiky juniorů v pražském Podolí.
Nicole Harmašová (na fotce uprostřed) mezi staršími juniorkami získala čtyři zlaté medaile, jednu stříbrnou a jednu bronzovou.
Starší junior Tomáš Chocholatý si doplaval pro tři zlata, jedno stříbro a jeden bronz.
Lukáš Tauchman závodící v kategorii mladších juniorů přidal dva nejcennější kovy.
A aby toho nebylo málo, ve štafetách se tihle tři „rychlíci“ podíleli na čtyřech stříbrných a třech bronzových medailích. To znamená, že byli u většiny plzeňských úspěchů.

Ale s vodou si rozumějí také další členové naší akademie... Tak třeba rychlostní kanoistka Karolína Voříšková (Slavia VŠ Plzeň) se na Olympic Hopes v Račicích několikrát podívala do finále kategorie U-15. Byla dokonce kousek od stupňů vítězů: jednou byla čtvrtá a jednou pátá.

Až na „bednu“ to dotáhla slalomářka na divoké vodě Bára Galušková z KVS Sušice na republikovém šampionátu dorostu v Českém Vrbném... a v hlídkách se z bronzu radovala i Markéta Hojdová z Horšovského Týna.

Dost bylo vody. Judistka Anna Skalská s přehledem vyhrála český pohár s mezinárodní účastí v Brně. Její parťák z Judo SG Plzeň David Strouhal zvítězil na pěkné hody a celkově dosáhl druhé příčky.

Na mistrovství Čech atletických družstev suverénně potvrdily roli favorita všechny mládežnické týmy AK Škoda Plzeň. Do finále mezi osm nejlepších družstev ČR postupují junioři, juniorky i dorostenky.

Na českém poháru bikerů ve Městě Touškově dojela juniorka Simona Spěšná druhá a Adéla Holubová si připsala cennou šestou příčku mezi elitou.

O výkonech cyklistky Kristýny Burlové či triatlonisty Matěje Marka jsme vás informovali na sociálních sítích, tak se radši pojďme podívat dopředu: Rychlostní kanoistka Denisa Řáhová má mistrovství světa, sportovní střelci, družstvo tenistů a badmintonista Jan Janoštík zase republikový šampionát. Tak všem držme palce!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.