Přesuout na hlavní obsah

Perný měsíc lukostřelce Daniela Bouřila

V září se jeden z nejmladších a nejnovějších členů AIS PK zúčastnil 4 velkých závodů včetně 2 mistrovství ČR.

28. Mistrovství ČR žactva v terčové lukostřelbě proběhlo o víkendu 7.–8. 9. 2019 v Chebu. V kategorii starších žáků reflexní luk tu soutěžilo 25 střelců s velmi vysokou výkonností. Dan (na fotce úplně vlevo) se v kvalifikaci umístil na 10. místě výsledkem 587 bodů. V prvním eliminačním souboji se mu dařilo. Soupeře z Ostravy přestřílel 7:1. V dalším kole ho čekal další soupeř z ostravského týmu Radim Kokeš, kterému bohužel 2:6 podlehl. Skončil tak na konečném 9. místě.

Po nevydařené soutěži jednotlivců si však spravil chuť v soutěži družstev, kde byl hlavním tahounem. Spolu s Lukášem Fritschem a Ondrou Paškem skončili v kvalifikaci 6. místě, takže ve čtvrtfinále nastoupili proti jednomu z favoritů SK Start Praha. Zde zvítězili 6:2, v následném semifinále prohráli s Ostravou těsně 3:5 a v bronzovém finále s Prostějovem zvítězili 5:1. V tak nabité konkurenci byl jakýkoli cenný kov velkým vítězstvím.


20. Mistrovství ČR žactva v terénní lukostřelbě se konalo v Praze v sobotu 28. 9. 2019. V kategorii starších žáků reflexní luk obsadil v kvalifikaci s výsledkem 290 bodů 6. místo. To bylo i konečným výsledkem, do semifinále se přes vysokou konkurenci neprostřílel.

Lepší situace opět nastala v soutěži družstev, kdy stejné složení jako před 14 dny (Bouřil, Fritsch, Pašek) vybojovalo opět bronzovou medaili nástřelem 785 bodů.


Poslední kolo Poháru mládeže Plzeňského kraje (PMPK) se konalo hned den poté – v neděli 29. 9. 2019. V tomto kole nastřílel Dan 566 bodů a obsadil třetí místo. PMPK je ovšem dlouhodobá soutěž a tu Daniel Bouřil suverénně vyhrál s celkovým nástřelem 1859 bodů. Tím s přehledem získal zlatou medaili ve své kategorii a chybělo mu pouhých 8 bodů, aby obhájil trofej pro absolutního vítěze, tedy střelce s nejvyšším nástřelem ze všech mládežnických kategorií.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.