Přesuout na hlavní obsah

O Denise Řáhové se začíná nahlas mluvit

Za rok, měsíc a týden začnou olympijské hry a Češi se učí jméno rychlostní kanoistky, která je členkou AIS PK.

Kdo pozorně sleduje Branky, body, vteřiny, ten si určitě všiml, že o Denise Řáhové je řeč v souvislosti s Tokiem 2021. Nejreálněji vypadá nominace na deblkánoi na 500 metrů. Právě v téhle disciplíně se devatenáctiletá studentka Sportovní a podnikatelské střední školy dostala na nejvyšší stupínek při závodních testech reprezentace.

Z prvních závodů sezóny v Račicích mám smíšené pocity, spíše se mi moc nepovedly. Snažila jsem se, ale nezajela jsem je podle svých představ. Neměla jsem o moc lepší časy než minulý rok. Myslím si, že toho můžu ještě hodně vylepšit. Do dalších závodů dám zase vše, co můžu,“ řekla o druhém červnovém víkendu vzhledem k tomu, že chtěla vyhrát i na singlkánoi, ale skončila „aždruhá.

Trenér Karel Kožíšek, který (nejenom) ji v TJ Prazdroj dlouhodobě vede, svoji svěřenkyni doplnil pozitivnějšími slovy: Jednalo se o testovací závod reprezentace po vynucené závodní pauze „Covid19“ a jako test tyto závody posloužily velmi dobře. Denisa předvedla standardně velice slušný a kvalitní výkon, který by všechny její soupeřky braly všemi deseti, krom jedné. A bohužel cíl zvítězit dělá i z dobrých závodů a skvělých druhých míst pocit zklamání. Ten ovšem není na místě.

Určitě se ale ze všeho chceme poučit, vyhodnotit dosažený výsledek, najít rezervy v přípravě a udělat maximum, aby to vítezství příště padlo.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.