Přesuout na hlavní obsah

Někdo vždycky musí vyhrát... :-)

Pojďme se podívat na čerstvé úspěchy v badmintonu, rychlostní kanoistice, sportovní střelbě či tenisu.

Kde začít? Tak třeba nejdál... V maďarském Szegedu měli rychlostní kanoisté juniorské mistrovství světa a Karolína Voříšková se tam pořádně zviditelnila. Závodnice Slavie VŠ Plzeň se probojovala do finále A na 500 m jak v kategorii K1, tak i na čtyřkajaku. Přestože soupeřky byly o rok i dva starší, v obou případech skončila osmá.

Pojďme dál... tedy vlastně blíž... o 200 km – do švýcarského Klosters, kde se uskutečnil tenisový turnaj starších žákyň. Sofie Hettlerová potvrdila roli nasazené jedničky a beze ztráty setu si došla pro další titul.

A už jsme v Česku... Znojmo hostilo velkou cenu plavců. Mezi dospělými se na stupně vítězů dostali všichni borci Slávie VŠ Plzeň, kteří jsou členy AIS. Nicole Harmašová vyhrála polohovou dvoustovku před Eliškou Vokatou, Lukáš Tauchman dohmátl jako druhý na 200 m motýlek, ..., medailí byla spousta a cenné jsou i překonané osobní rekordy; srpnová dřina už přináší ovoce.

V Benátkách nad Jizerou zářil badmintonista Dominik Kopřiva (na fotce). Vůbec mu nevadilo, že na turnaji kategorie „A“ nebyl mezi osmičkou nasazených. Všechny dospělé včetně jedničky a dvojky porazil beze ztráty setu a získal zasloužený titul.

Cheb se stal centrem atletického dění. Na mistrovství republiky družstev nemohla chybět ani Škoda Plzeň. Ženy s Valerií Dzurovou, Kateřinou Matouškovou a Petrou Sičakovou skončily druhé, muži s Jakubem Peterkou pátí.

A jsme v Plzeňském kraji, dokonce přímo v Plzni. Sportovní střelnice v Lobzích je druhým domovem Veroniky Blažíčkové. Ta potvrdila formu na finále českého poháru v malorážce 3 x 20 ran. Při 100% účasti nejlepších českých žen získala závodnice SSK Dukla Plzeň titul vítězky českého poháru pro rok 2022. Finálový souboj s Lucií Brázdovou vyzníval zpočátku jednoznačně pro Veroniku, která vedla 14:0. Na vítězství jí chyběla pouze jedna lepší rána. Nakonec to bylo drama s dobrým koncem – 16:14.

A co naše členy čeká v nejbližších dnech? Opět od nejvzdálenějších destinací: Dominika odlet na Spanish International, Veroniku evropský šampionát v Polsku, rychlostní kanoisty Olympic Hopes v Bratislavě, slalomáře na divoké vodě mistrovství republiky ve Veltrusech, ..., a pak se koná samozřejmě hromada menších akcí, kterými vás budeme zatěžovat možná příště ;-)

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.