Přesuout na hlavní obsah

Naši členové se překonávají... a nejen sebe ;-)

Na úplném konci jara zářili plavci, atleti, judisté, tenisté, triatlonisté, cyklisté nebo slalomáři na divoké vodě.

Přehled úspěchů v posledních dnech začneme tentokrát v bazénech. Všech pět plavců, kteří jsou součástí AIS PK, totiž v posledním jarním týdnu absolvovalo vrcholné závody.

Nicole Harmašová, Tomáš Chocholatý, Veronika Tondrová a Lukáš Tauchman (na fotce zleva) soutěžili na letním mistrovství republiky dospělých v Ústí nad Labem a na Slávii VŠ Plzeň přivezli doslova hromadu medailí. Veronika získala stříbro a dva bronzy na 200, 400 a 800 m volný způsob. Nicole byla druhá na 200 m polohově a třetí na 200 m prsa. Tomáš Chocholatý dohmátl jako třetí na 200 m volný způsob. Obě dívky navíc přispěly k prvenstvím štafet na 4 x 100 m volný způsob i polohově a 4 x 200 m volný způsob.

David Kratochvíl (na fotce s Arnoštem Petráčkem je vlevo) v Berlíně reprezentoval Česko na mezinárodním mistrovství Německa, což je jedna z vrcholných soutěží v para plavání. V konkurenci borců z 50 zemí světa vybojoval tachovský žák nevídaných 15 medailí ve svojí kategorii a 4 ve finále juniorů, přestože mu je pořád teprve 13 let.

Republikový šampionát měli i atleti, konkrétně junioři + dorostenci, a to v Kladně. Na nejvyšší stupínek to dotáhl Štěpán Trávníček z Baníku Stříbro. Na trati 800 m se tachovský junior – aspoň co se výkonu a výsledku týká – nejlépe vypořádal s vedrem. Přemožitelku nenašla ani oštěpařka Petra Sičaková ze Škody Plzeň, která mezi dorostenkami potvrdila roli favoritky. Valerie Dzurová pomohla škodovácké štafetě dorostenek na 4 x 400 m ke stříbrné příčce.

Anna Skalská z Judoclubu Plzeň i nadále potvrzuje výkonnost a formu. Tentokrát se probila až do finále kategorie do 63 kg na evropském poháru kadetů v chorvatské Poreči.

Tenisté Kateřina Gygalová, Klára Nováková a Lukáš Janoušek pomohli Slavii Plzeň ke klíčovému triumfu v druhé lize družstev dospělých v Chebu. Lukáš pak ještě přispěl k podobnému úspěchu v Západočeském přeboru družstev dorostu.

Filip Matějovič z TAP Plzeň vyhrál mistrovství republiky v terénním triatlonu juniorů v Prachaticích.

Cyklistka Kristýna Burlová (stejně jako většina jmenovaných je studentkou SG Plzeň) dojela šestá v časovce a sedmá v silničním závodu na MČR dospělých ve slovenských Bánovcích nad Bebravou.

Slalomářka na divoké vodě Bára Galušková (Klub vodních sportů Sušice) obsadila třetí pozici mezi juniorkami na velkých závodech v Roudnici nad Labem.

Ondřej Květon z Jiskry Domažlice se prokousal do osmifinále turnaje ve slovinském Otočci, přestože hrál v kategorii U-19, tedy se staršími stolními tenisty.

Všem gratulujeme a těšíme se na další cenné zážitky!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.