Přesuout na hlavní obsah

Na MČR atletů zářila hlavně Linda Suchá

3 disciplíny = 3 medaile. Takhle počítá špičková atletka na republikovém šampionátu dospělých (zlato a stříbra) :-)

Dálkařka Linda Suchá navázala na svůj loňský venkovní titul tím letošním halovým. Po dvou úvodních sériích ovšem byla na pokraji vyřazení, když v jejím zápisu figurovaly dva křížky. Nicméně třetím pokusem se nejen zachránila v soutěži, ale dostala se skokem na 609 centimetrů i do vedení. Zlato si pak pojistila v páté sérii, kdy dolétla na 615.

Stejně jako na loňském venkovním MČR v Plzni i na tom letošním halovém svedla Linda zajímavý souboj v trojskoku s Emmou Maštalířovou. Úspěšnější byla nakonec soupeřka, která tak vrátila své rivalce několik měsíců starou porážku a radovala se z třetího halového titulu v řadě v absolutním osobním rekordu 13.28. Smutnit však nemusela ani studentka SG, která si posunula hodnotu halového kariérního maxima o celé čtyři DECImetry na 13.24. Obě závodnice se zařadily na sedmé a osmé místo národních historických tabulek.

Třetí medaili, taktéž stříbrnou, přidala Linda ve škodovácké štafetě 4 x 200 m, jejíž součástí byla i Barbara Píchalová.

Z absolventů na medaile dosáhli Tereza Schejbalová, stříbrná ve skoku o tyči (403 cm), a Michal Forejt, bronzový v soutěži koulařů (17,19 m).

„Už v trojskoku Linda potvrdila, že mnohdy velmi těžký přechod do kategorie dospělých jí nedělá problém. V dálce ukázala, jaká je bojovnice. Komentátor ji nazval ženou bez nervů,“ řekl trenér Jakub Ryba.

Na závěr poděkujme nejenom hlavním aktérům za hezké zážitky, ale i Zdeňce Huspekové, která na facebooku nezapomněla ani na nás, respektive na náš hezký sportovní kraj, když po dálce pogratulovala Lindě Suché, AK Škoda + Akademii individuálních sportů Plzeňského kraje :-)

Zdroj: atletika.cz

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.