Přesuout na hlavní obsah

Momentální motivace? Nebýt furt doma :-D

V konání letní olympiády v Tokiu Lenka Bernardová moc nevěří, přesto mladá boxerka klubu BC Star Plzeň...

... o účast stále bojuje...

Začněme od studia. Letos jsi měla na jaře absolvovat maturitu… Jak moc složité bylo se na ni při tvém programu připravit?
Ano, letos jsem úspěšně odmaturovala. Na maturitu jsem se začala připravovat od první chvíle, co jsem se vrátila z olympijských kvalifikací v Londýně na konci března. Bylo trošku těžší dohánět všechno na poslední chvíli, ale karanténa mi to celkem usnadnila.

Olympiáda se naopak posunula, jaké jsou šance se na ni kvalifikovat v letošním roce?
Myslím, že šance je… V průběhu roku jsem stihla nabrat spoustu nových zkušeností.

Sezona byla hodně ovlivněna současnou situací. Jak jsi se s tím vypořádala ty?
Je to těžší se udržovat v kondici a trénovat, ale myslím si, že mám tu výhodu, že mám skvělého trenéra, který se mi věnuje i v těchto obtížných podmínkách.

Vrcholem letos pro tebe mělo být ME do 22 let…
Jo, no… Ale neproběhlo… a letos už neproběhne… Nejprve bylo přesunuto na prosinec… a před nedávnem ho úplně přeložili na březen 2021.

Takže proběhla pouze dlouhá příprava bez velkých závodů?
Přesně tak. Stále jsme věřili, že by Evropa mohla být, a chtěli jsme být na ni plně připraveni. Tak snad alespoň vyjde mistrovství ČR, které by mělo proběhnout v prosinci.

Sportovec rád trénuje, udržuje své tělo v kondici, ale přece jen se každý nejvíc těší na soutěžení. Co pomáhá tobě udržet si motivaci do každodenního tréninku?
Mojí motivací je momentálně nebýt furt doma (smích). Takže si vážím každého tréninku.

A čemu se ještě nyní věnuješ? Přece jen venkovní trénink asi nezabere většinu času, nebo se pletu?
Venkovní trénink opravdu nezabere moc času. Moc toho co dělat opravdu není, tak se snažím si užít společný čas strávený s rodinou a věnuji se i škole a teorii boxu, děláme rozbory zápasů a ráda sleduji boxery, kteří mají výbornou techniku a v ringu jsou rychlí a dynamičtí od první do poslední vteřiny zápasu. Určitě bych jednou chtěla i já takhle v ringu vypadat!

Vraťme se k tématu olympiáda. Věříš, že proběhne, a jaká na ni případně vede cesta?
Chtěla bych, aby byla, ale myslím si, že podle současné situace nebude. Zatím jsou v kalendáři kvalifikace v únoru, takže cesta zatím je, budeme přípravu směřovat na kvalifikace a uvidíme.

V boxu je možnost se stát i profesionálem. Je vůbec možné se v Čechách stát i profesionální boxerkou?
Možné to určitě je. Když má někdo kolem sebe ty správné lidi a je i dostatečně dobrý, tak může být úspěšný nejen v ČR. Já o profesionálním boxu ani neuvažuji, ale těžko říct, jestli to tak bude i za pár let.

Je to i tím, že jsi nastoupila na policejní akademii?
Ano, od září studuji vysokou školu, bohužel zatím pouze distanční formou, která mi nevyhovuje. Těšila jsem se, až škola začne, protože prázdniny pro mě byly až moc dlouhé a takhle jsem si to nepředstavovala, navíc v prvním semestru nemáme ani žádné praktické předměty, takže mi nezbývá než se jen učit. Ale věřím, že se situace uklidní a konečně bude vše fungovat, tak jak má, škola i box (úsměv).

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.