Přesuout na hlavní obsah

Martin Kočandrle si na MČR vyjel 2 stříbra

Tváří se jako neviňátko, ale je to stroj na medaile. Klasický lyžař ze Sport Clubu Plzeň opět zářil.

A protože má Martin velmi pěkný, upřímný a celkově osobitý styl písemného vyjadřování, nechme report na něm ;-)

„O prodlouženém víkendu 22.–24. 1. 2021 jsem se zúčastnil se svým klubem SPORT CLUB PLZEŇ MČR v běžeckém lyžování v Novém Městě na Moravě.

V pátek se závodilo ve sprintu volně. Kvalifikaci jsem dojel jsem na 26. místě. Do rozjížděk jsem sice postoupil, ale nic jsem tam nepředvedl. Ve čtvrtfinále jsem bral poslední místo a celkově jsem skončil 26.

V sobotu byla na pořadu trať na 10 km klasicky s intervalovým startem. Jela se 4 kola po 2,5 km. Máza byla dokonalá. V cíli jsem měl 14. čas a mezi juniory jsem bral 2. místo.

V neděli se jel hromaďák skatem na 15 km. Trať byla rozdělená na 5 okruhů po 3 km. Po startu jsem se výrazně propadl. Následně jsem se pokoušel prodírat na čelo závodního pole. Po 2. kole jsem se dostal mezi 2 skupiny (juniorů). Zbytek závodu jsem se snažil dostihnout skupinu přede mnou, ale neúspěšně. Cílovou lajnu jsem proťal na 14. pozici. V juniorech 3., na MČR 2.

Závodil jsem v kategorii Muži/Junioři.

Štěpán Zuna obsadil v konkurenci 50 dorostenců 5., 10. a 21. místo.

Děkujeme za spolupráci jak celému Sport Clubu Plzeň v čele s trenéry Vladislavem Razýmem a Jakubem Novákem, tak Sportovnímu gymnáziu Plzeň.

foto: Anna Votavová

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.