Přesuout na hlavní obsah

Jan Louda: Nechci skončit jako blbec :-)

Jan Louda, jedna z největších nadějí českého badmintonu, vypráví nejenom o sportu...

Po titulu na MČR mužů a maturitě na SG Plzeň jsi určitě řešil další kroky. Zvítězil badminton, vysoká škola, nebo se pokusíš oboje kombinovat?
Už před začátkem čtvrtého ročníku jsem věděl, že budu nadále studovat. Badminton nejde dělat napořád a také nechci skončit jako blbec, který se pořád honí za míčkem (úsměv). Proto se pokusím badminton a vysokou školu kombinovat.

Dlouho to vypadalo, že v Praze vznikne Národní badmintonové centrum. Proč jsi tam nešel a zůstal v Plzni?
Dlouho to vypadalo, ale nakonec nic v Praze nevzniklo. I kdyby centrum vzniklo, dlouho bych uvažoval, zda bych se do centra nastálo přestěhoval. Zkrátka by v Praze musely být lepší podmínky, než mám teď tady v Plzni. A to by se velmi těžko překonávalo!

V Plzni působíš pod Josefem Rubášem, navíc nyní zde vznikla silná tréninková skupina. Jak teď fungujete a jaké jsou další cíle?
Přesně tak. V Plzni se momentálně připravuje 5 reprezentantů pod vedením nejlepšího trenéra v ČR. Trénujeme společně každý den, navzájem si pomáháme a motivujeme se. Cílem je takto nastavené podmínky udržet anebo je ještě vylepšit.

Udržet a vylepšit bys určitě rád i výsledky. Jaký je cíl pro příští sezónu?
Největší cíl pro příští sezónu je dostat se do první světové stovky, dále bych rád obhájil titul MČR dospělých.

Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje bude u Honzy dále podporovat tréninkové podmínky, takže všichni věříme a držíme palce, aby se cílů povedlo dosáhnout.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.