Přesuout na hlavní obsah

Keep smiling... I operaci jde brát pozitivně...

Kateřina Gygalová si při tenisovém mači přivodila vážné zranění kolena a teď moc děkuje lékařům z FN Plzeň.

„Dne 23. 2. 2020 jsem utrpěla úraz kolene při tenisovém zápase v Hrádku nad Nisou. Z kurtu mě odvezla rychlá záchranná služba, která mě následně převezla do liberecké nemocnice. Jelikož jsem členka Akademie individuálních sportů, za což jsem velice vděčná, bylo o mě velice dobře postaráno. Díky Kateřině Neumannové, která můj úraz hned zaregistrovala a následně informovala Jakuba Holého o mém zranění, jsem se ihned dostala do nejlepších rukou lékařů, kteří spolupracují s AIS, jedním z nich byl MUDr. Ondřej Havel. Díky rychlé spolupráci a komunikaci jsem šla už 26. 2. 2020 na magnetickou rezonanci ve FN Plzeň. Následující den jsem šla na vyšetření k doc. MUDr. Petru Zemanovi, kde mi byly zjištěny prasklé oba menisky a přetržený přední křížový vaz. Dne 1. 3. 2020 jsem byla přijata do FN v Plzni na Lochotíně, kde mi byla následující den provedena artroskopická operace obou menisků. Péče zdravotních sester a lékařů byla výborná a za vše jsem jim vděčná.

Z celého srdce chci poděkovat doc. MUDr. Petru Zemanovi za ochotu a okamžitou operaci mého vážného zranění. Po dobu léčení jsem v těch nejlepších rukou. Této péče by se mi nedostalo, kdybych nebyla součástí AIS, která mi pomáhá jak finančně, tak psychicky, zkrátka ve všem... a za to jim patří obrovské díky! Této pomoci si nesmírně vážím.“

Pro úplnost ještě dodejme, že páni lékaři z lochotínské „fakultky“ vyřešili i vleklý problém judisty Felixe Aidarkeeva. Ten se dlouhé měsíce potýkal s nepříjemným poraněním kyčle. Pak se dostal k panu doktoru Havlovi a doc. Zemanovi, fyzioterapeut Michal Rukavička ho připravil na operaci a dva dny po Katce Gygalové byl na sále i on.

„Pan doktor Zeman měl profesionální přístup a provedl artroskopickou operaci kyčle bez komplikací. Poté mě řádně zkontroloval a poučil mě,“ říká další student SG Plzeň a panu docentovi děkuje v samostatném rozhovoru, který je obsáhlý, protože tenhle rváč se taky má o co podělit.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.