Přesuout na hlavní obsah

„Je moc hezké poznávat hřiště, místa a lidi“

Mezi největší golfové naděje v plzeňském regionu patří VIKTORIE TRŮKOVÁ, která se o víkendu zúčastnila...

... prvního reprezentačního kempu České golfové federace pro regionální skupinu Západ A, který se konal na jejím domovském hřišti v Dýšině po otevření možností sportování.

Jaké to je být opět na hřišti a co musíte dodržovat?
Už pár dní hrát můžeme, takže to je super. Tady jsme jen v malých skupinkách vždy tři hráči a tři trenéři. Když si něco vysvětlujeme společně, tak musíme mít roušku, ale pak pracujeme ve dvojicích a to už je možné i bez roušky, jen se víc dodržují rozestupy. Každopádně je super, že si projdeme krátkou i dlouhou hru a máme tu i kondiční testování.

Vraťme se k tvým začátkům, kdy jsi začala s golfem?
Začala jsem ve 4 letech, táta chodil na golf, tak jsem to zkusila taky, začala jsem v golfové školičce na Dýšině a začalo mě to bavit.

Věnovala jsi se jenom golfu, nebo jsi dělala ještě jiný sport, a proč golf vyhrál?
Hrála jsem i tenis, ale golf vyhrál, protože mě jednoduše bavil víc (úsměv).

Minulý rok už jsi byla nejmladší členkou extraligového týmu Greensgate Golf Clubu, měla jsi možnost si i zahrát… Jaká to byla zkušenost?
Bylo to fantastické, hrál se úžasný golf. Měla jsem možnost jeden den i hrát a jinak jsem byla celou dobu součástí týmu, dělala jsem i caddyho, a měla tak možnost být přímo v centru dění. Holky mě mezi sebe vzaly a jsem moc ráda za takovou zkušenost.

Golf je ale především o individuálních turnajích… Můžeš nám prozradit, co se ti loni nejvíce povedlo a z čeho máš největší radost?
Velkou radost jsem měla, když jsem vyhrála mezinárodní mistrovství Rakouska v mé kategorii, a taky mě moc potěšilo že jsem byla ČGF nominovaná jako mladší žákyně roku a kategorii vyhrála.

Tvůj sport se hraje po celém světě, každé hřiště je jiné. Máš ráda to své domovské, nebo se ti víc líbí třeba někde v zahraničí?
Mám moc ráda své domovské hřiště. Na golfu je krásná ta různorodost, někde jsou hřiště v horách, jinde u moře, některé má krásné greeny. Je moc hezké poznávat nová hřiště, ale i místa a lidi.

Golf je hodně o samostatnosti, soustředění a vytrvání v učení. Trénuješ ráda sama, nebo raději s trenérem či spoluhráčem?
Upřímně osmnáctku (celé hřiště) nerada chodím sama, to nejčastěji chodím s trenérem, nebo s kamarády, což je super, protože nemusím furt řešit jen golf (smích). Jinak se jednotlivé činnosti musí trénovat hodně i samostatně, to je jasné.

Kdo je tvým trenérem?
Už hodně let je to Honza Mergl a spolupracuji také s Jirkou Jandou. Jsem moc ráda, že mám tak dobré trenéry.

Jsi studentkou sportovního gymnázia v Plzni, jak je těžké skloubit školu a sport?
Škola mi velice pomáhá v tom, že mi dává prostor pro sportování, třeba když se vrátím ze soustředění, tak nedostanu hned druhý den testy, navíc třeba v zimě přímo ve škole můžeme využívat i nový golfový trenažer, takže je to fajn.

Bez podpory mladý sportovec nemůže dosáhnout svých cílů. Měla bys někoho, komu bys chtěla poděkovat?
Určitě mým rodičům, bez nich by to prostě nešlo, jsou mi velkou oporou, pak určitě trenéři, kteří mi věnují čas a učím se od nich. Ráda bych za podporu poděkovala taky klubu, škole a Akademii individuálních sportů Plzeňského kraje.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.