Přesuout na hlavní obsah

Jakub Janda má čtvrtý titul

Dan Hlaváček je stříbrný. Tak by se dalo ve zkratce shrnout počínání dýšinských kluků na MČR.

Ve dnech 26.–28.6. se na golfovém hřišti Austerlitz u Brna konalo národní mistrovství žáků a kadetů. Na turnaj se sjela kompletní hráčská špička, a tak tato nejprestižnější domácí soutěž slibovala velmi kvalitní výkony.

Počasí hned první den prověřilo odolnost hráčů při hře v dešti a navíc bylo kolo přerušeno kvůli bouřce. Ostatní dvě kola se odehrála pro změnu za tropických teplot a kladla velké nároky na fyzickou připravenost.

Za AIS se turnaje zúčastnili: Viki Trůková (starší žákyně), Jakub Janda (starší žáci) a Dan Hlaváček (kadeti).

Viki začala turnaj velmi rozpačitě a po odehrání prvních 9 jamek byla daleko za svými soupeřkami. Pak ale došlo k velkému zlepšení a druhou půlku 1. kola a obě další zahrála to, co se od ní očekávalo, a nakonec s výsledky 85, 76, 76 ran skončila na 7. místě, a nebýt počátečního výpadku, mohla s přehledem pomýšlet i na medaili.

Dan byl považován za jednoho z hlavních favoritů a svoji úlohu splnil. Od prvního kola se přetahoval s beskydských Matějem Bačou o celkové vítězství. Nakonec rozhodla poslední jamka celého turnaje, kde měl víc štěstí Danův soupeř a odnesl si celkové vítězství. Přesto Danovi patří velká gratulace za předvedený výkon a zisk stříbrné medaile po kolech 73, 68, 73.

Kuba splnil roli žebříčkové jedničky i obhájce titulu své kategorie a od prvního dne neustále navyšoval svůj náskok, který se zastavil na konečných 16 ranách po výkonu 73, 72, 71ran. Je to již jeho čtvrtý mistrovský titul v řadě a tím se řadí mezi elitní skupinu několikanásobných mládežnických mistrů republiky.

Všem třem hráčům patří velký dík za vzornou a úspěšnou reprezentaci Greensgate Golf Clubu a AIS a jejich úspěchy jsou velkým příslibem úspěšných výsledků při dalších významných akcích.

Dík patří i trenérovi Jiřímu Jandovi nejenom za postřehy.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.