Přesuout na hlavní obsah

Historický golfový úspěch na ME týmů

Členka AIS Tereza Koželuhová s družstvem dívek do 18 let skončila 4. na evropském šampionátu ve Švédsku.

Český národní tým dívek do 18 let ve složení Sarah Hricíková, Tereza Koželuhová, Gabriela Vítů, Patricie Macková, Tereza Chlostová a Agáta Vahalová vybojoval na mistrovství Evropy v klubu Fosrgårdens nedaleko Göteborgu vynikající 4. místo z 19 evropských družstev.

Po úvodních dvou kolech, hře na rány, kdy Terce vyšlo 2. kolo a zahrála druhý nejlepší výsledek týmu (–1), postoupila děvčata do play-off z výborného 4. místa. Ve čtvrtfinále mladé české hráčky zvítězily nad silným týmem Německa, Terka spolu s Gabrielou získaly bod ve foursomu a singlový souboj Terka tzv. půlila a český tým postupoval. O postup do finále prohrála děvčata s favorizovanými Italkami, které nakonec i celkově zvítězily.

Do utkání o bronzové medaile nevstoupila děvčata dobře, po úvodních, dopoledních foursomech prohrávala 0:2. Odpolední singly rozehrála velmi dobře, Gabriela Vítů zvítězila velmi rychle, Sarah Hricíková a Patricie Macková bohužel po vyrovnaných soubojích prohrály na poslední 18. jamce, i když většinu času ve svých utkáních vedly. Tereza Koželuhová a Tereza Chlostová svá vyrovnaná utkání už nedohrávaly a výsledek se půlil, Česká republika – Švédsko 2:5, Česká republika 4. a bronzové medaile zůstaly ve Švédsku. „Jeli jsme sem s cílem postoupit z kvalifikace do prvního koše, a nakonec z toho byl boj o medaile, proto se nám mistrovství hodnotí velmi kladně. Hráčkám bych chtěl poděkovat za skvělé výkony, hodnotil na závěr kapitán týmu Milan Mojžíš.

Neméně úspěšný byl další člen AIS Petr Hrubý. I on se zúčastnil evropského šampionátu do 18 let. Chlapci hráli na Konopišti a šestou příčkou vyrovnali historicky nejlepší umístění!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.