Přesuout na hlavní obsah

Golfisté sbírají jeden úspěch za druhým

Dan Hlaváček vyhrál v Brně, Kryštof Strýček zazářil ve Španělsku, Petr Hrubý hrál skvěle na MS v Irsku…

Začněme nejvýznamnějším turnajem: mistrovstvím světa mužů-amatérů, tzv. Eisenhower Trophy. Tam Českou republiku v irském Maynooth reprezentoval Petr Hrubý a byl platným členem týmu, jenž vybojoval velmi solidní 22. místo ze 72 zemí. „Podařilo se dát dohromady trojici skvělých hráčů, kteří si rozuměli, kteří se hecovali a kteří za všech okolností drželi spolu. Umístění v Top 20 byl jen zdánlivě heroický cíl,“ řekl kapitán Luboš Klikar.

Velká akce se konala i v Andalusii – mezinárodní mistrovství Španělska do 18 let. Kryštof Strýček na hřišti La Cañada válel hlavně třetí den, kdy byl se 66 ranami nejlepší ze všech 90 chlapců, kteří prošli klasifikačním sítem. Celkově skončil s 286 údery na dělené 28. příčce. Kryštof sám turnaj osobitě komentoval slovy: „Hrál jsem s frajery, co jsou o 2 roky starší, příští rok je natřu!“

Nejvýš ve výsledkové listině vystoupal Dan Hlaváček, jenž tentokrát zůstal v ČR. Krásné a jako vždy skvěle připravené hřiště brněnské Kaskády hostilo už čtvrtou zastávku Národní Golfové Tour Mládeže. Dan dorazil na turnaj v pozici vedoucího hráče celkového pořadí tour v kategorii starších žáků s cílem upevnit si vedení a pozitivně se naladit na vrchol sezóny, jímž je The Evian Championship Juniors Cup ve Francii, kam Dan poletí reprezentovat Českou republiku v druhé polovině září.

A aby neponechal nic náhodě, tak první den v přímé konfrontaci se svými nejbližšími pronásledovateli hřiště doslova rozstřílel na cucky. Na první devítce se po třech birdie a jediném bogey dal očekávat pěkný výsledek. Na druhé obtížnější devítce pak přišla smršť v podobě dalších dvou birdie a dvou eaglů na obou pětiparech! Celkový výsledek 64 (–8) znamenal jasné vedení o 7 ran po 1. kole a stal se zatím nejlepším skóre v Danově kariéře.

Druhý den by se dalo očekávat určité vystřízlivění a hra „na jistotu“, ale Dan znovu potvrdil, jak vyspělým hráčem se rozhodně ne pomalu, ale jistě stává. Z celého startovního pole napříč kategoriemi padly pouze dva výsledky pod 70 ran a oba jsme mohli hledat za jménem Dana Hlaváčka. Výsledkem 69 (–3) si pojistil vítězství o 10 ran před nejbližším konkurentem a dle plánu si upevnil vedení před finálovým turnajem (Masters).

Gratulujeme Danovi, jeho trenérskému týmu z Greensgate Golf Clubu a veliký dík patří Sportovnímu gymnáziu Plzeň za vstřícnost k časově náročnému turnajovému a tréninkovému programu jeho studenta.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.