Přesuout na hlavní obsah

Dobrá střelba na mezinárodních závodech

Veronika Blažíčková a Martin Helus se účastnili domácí soutěže ve vzduchové pušce 60 ran za účasti 12 států.

Veronika se po prvních třech úspěšných desetiranných položkách průběžně pohybovala mezi nejúspěšnějšími závodnicemi závodu. Bohužel druhá polovina závodu se jí nevydařila podle jejích představ, ale i tak v osobním rekordu nakonec skončila výsledkem 613,1 bodu ve vysoké konkurenci v polovině startovního pole.

Martin po výborném úvodu kvalifikace, kdy položkou 105,5 figuroval na první příčce, se postupně v pořadí posunul po méně úspěšném konci na šesté místo výkonem 614,0 bodu, čímž si vytvořil nový osobní rekord. Tato pozice mu zajistila postup do osmičlenného finále, kde si vybojoval konečné pěkné šesté místo.

Oba dva mají zatím málo zkušeností s mezinárodními závody, což se, myslím, na konci kvalifikace trochu projevilo, ale hlavně povedený úvod těchto závodů je příslibem do dalších závodů a práci v tréninku pro zlepšování těchto mladých talentů.

Za puškové disc.: Milan Mach

Závodu GP Plzeň se také v pistolových disciplínách zúčastnily dvě zástupkyně AIS, a to Helena Klailová a Tereza Tomanová, kde se lépe dařilo Heleně, které vždy těsně unikl postup do finále mezi nejlepších 8 závodnic.

Za pistolové disc.: Josef Fiala

Zdroj foto: Czech Shooting News

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.