Přesuout na hlavní obsah

Denisa Řáhová byla na MČR žen 5x zlatá!

Mezi dorostenkami zářily Karolína a Veronika Voříškovy. Dařilo se i tenistovi Lukáši Janouškovi v Chorvatsku...

Rychlostní kanoistka Denisa Řáhová na mistrovství republiky v Račicích potvrdila roli české ženské jedničky. Vyhrála všechno, co mohla.

Začalo to na singlové dvoustovce (C1 200 m), kde si navíc vylepšila osobní rekord (48,6 s). Druhou zlatou medaili získala svěřenkyně Karla Kožíška s Martinou Malíkovou na trati C2 500 m. Třetí den – třetí triumf, a to opět v osobním rekordu: C1 500 m za 2:10,3 s.

Poslední den šampionátu přidala plzeňská závodnice rovnou dva nejcennější kovy. S Martinou Malíkovou dominovala v C2 200 m a s Kristinou Šloufovou ze svého mateřského klubu TJ Prazdroj a dvěma kanoistkami ze Žamberka nenašly přemožitelky v C4 500 m.

Na stupních vítězů se mnohokrát objevila i dvojčata Karolína a Veronika Voříškovy (na fotce pod článkem uprostřed a vpravo), přestože na kajaku soutěžila s o rok staršími dorostenkami. V K1 500 m byly hvězdy Slavie VŠ Plzeň dokonce první (Karolína) a druhá. Karolína vybojovala stříbro v K1 1000 m, spolu byly sestry druhé v K2 200 i 500 m a třetí (ještě s dvojčaty Kočandrlovými) v K4 500 m.

Vynikající přelom července a srpna zažil i klatovský tenista Lukáš Janoušek. Na juniorském turnaji ITF 5 u Splitu došel ve dvouhře až do finále, když postupně beze ztráty setu porazil Brazilce, Kanaďana a dva domácí borce. Jde o jeho největší mezinárodní úspěch.

Aby těch finálových účastí nebylo málo, tak se dýšinský Greensgate Golf Club s Danem Hlaváčkem, Jakubem Jandou a Kryštofem Strýčkem na finálovém turnaji extraligy mužů na Karlštejně probil až do souboje o titul.

A ještě jedno finále... a ještě jednou tenis... Eliška Forejtková na mistrovství republiky starších žákyň, kde hrály o rok starší dívky, skončila ve dvouhře až těsně pod vrcholem.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.