Přesuout na hlavní obsah

Daniel Bouřil zářil v terénu

Lukostřelecký podzim měl velmi nabitý program. Daniel Bouřil se během 6 týdnů účastnil 4 mistrovství ČR.

Po nepovedené terčové lukostřelbě, kdy obsadil ve své kategorii 5. místo v jednotlivcích i s družstvem si spravil chuť v terénní lukostřelbě.

Dne 26. září proběhlo v Plzni v doubraveckém parku v Potoční ulici 21. Mistrovství České republiky žactva v terénní lukostřelbě. Na něm zazářil Daniel Bouřil mezi staršími žáky. Během deštivé kvalifikace se mu podařilo v prvním kole nastřílet 293 bodů a po zrušení eliminační závodu pro nepřízeň počasí se tak stal Mistrem České republiky. Družstvo st. žáků 1.LK Plzeň 1935 „B“ ve složení Daniel Bouřil, Simon Gabriel a Ondřej Kilian se také dařilo. Při společném výsledku 712 bodů si vystříleli 2. místo a stříbrné medaile.

O týden později se na zámku Kozel v zámeckém parku konalo 29. Mistrovství České republiky dorostu a dospělých v terénní lukostřelbě. Zde Daniel Bouřil reprezentoval ve vyšší kategorii kadetů reflexní luk. V silné konkurenci se mu podařilo obsadit nejprve 6.místo v kvalifikaci a postoupit mezi finálovou „osmičku“. Ta prošla okruh 8 figur a v té Dan obsadil konečné 7. místo výsledkem 89 bodů.

Družstvo kadetů 1.LK Plzeň 1935 „A“ obsadilo nakonec skvělé 4. místo. Tým střílel ve složení Daniel Bouřil, Monika Továrnická a Kristýna Řezáčová a nastřílel 783 bodů.

Jan Šípek, šéftrenér 1.LK Plzeň 1935

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.