Přesuout na hlavní obsah

Daniel Bouřil má bronzovou medaili z MČR

V Humpolci proběhlo 28. mistrovství České republiky žactva v halové lukostřelbě a šéftrenér 1. LK Plzeň...

... 1935 Jan Šípek ho popisuje ze svého pohledu.

Z našeho klubu se na republiku vypravilo celkem 7 střelců – 2 starší žákyně a 5 starších žáků.

Sobotní den patřil kvalifikaci. V té se nejlépe dařilo Monice Továrnické, která svým výkonem 550 bodů obsadila 2. místo. Mezi staršími žáky se z našeho klubu nejlépe umístil Daniel Bouřil (člen AIS PK, na fotkách vlevo), a to na 7. místě.

Neděle tradičně znamenala eliminace. Plzeňáci měli tentokrát opět velké „štěstí“ na soupeře. V prvním kole se z pěti střelců hned čtyři potkali v soubojích. Lukáš Fritsch se svým týmovým kolegou Ondřejem Kiliánem – Lukáš měl přesnější mušku a vyhrál svůj souboj 6:2. Druhou dvojicí byl Daniel Bouřil a Simon Gabriel. I přesto, že Simon postupoval z 26. místa, podařilo se mu proti zkušenému Danielu Bouřilovi ukořistit alespoň jeden bod. Vzhledem k tomu, že šlo o jeho první mistrovství republiky, je získání 1 bodu v eliminačních soubojích skvělé. Souboj skončil 7:1 a Dan Bouřil postupoval do dalšího kola. V nich se bohužel neprobojoval dál ani Dan Bouřil, ani Lukáš Fritsch. Byť předvedli skvělé výkony, na soupeře nestačili.

Mezi staršími žákyněmi jsme měli v ohni dvě želízka. V prvním eliminačním souboji měla Monika Továrnická volný postup. Andrea Louvarová si už svým soubojem prošla ve vítězném poměru 6:4. V dalším kole už bohužel tolik štěstí neměla, a tak jsme sledovali postup Moniky Továrnické. Ta se probojovala až do semifinále, ve kterém předvedla krásný výkon 29, 30, 26, 28 a poměrem 6:2 došla až do finálového souboje. Tam nastoupila proti soupeřce z LK Eska Cheb. Na její výkony už bohužel nedosáhla, a získala tak fantastické stříbrné místo.

Následoval souboj týmu. Přes první kolo se bohužel nepodařilo projít družstvu „B“, které přestřílelo družstvo z Ostravy. Tým „A“ měl větší štěstí, i když štěstí při nástřelech 53, 57, 57 už asi nehrálo takovou roli. V semifinále se družstvu „A“ nepodařilo projít přes Prostějov, a tak ho čekal souboj o bronzovou medaili. Tam nastoupilo proti družstvu z Votic a výsledkem 6:2 si zajistilo konečné třetí místo a svou medaili.

Plzeňáci si tak z víkendu plného velkých emocí a krásného sportu přivezli jedno stříbro a jeden bronz.

Výsledky kvalifikace

Starší žáci reflexní luk

Lukáš Fritsch – 516 bodů, konečné 9. místo

Daniel Bouřil – 521 bodů, konečné 9. místo

Ondřej Kilian – 423 bodů, konečné 17. místo

Petr Stehlík – 450 bodů, konečné 17. místo

Simon Gabriel – 397 bodů, konečné 17. místo

Starší žákyně reflexní luk

Monika Továrnická – 550 bodů, konečné 2. místo a stříbrná medaile

Andrea Louvarová – 493 bodů, konečné 9. místo

Družstvo „A“ – Továrnická, Bouřil, Fritsch 1587 bodů, konečné 3.místo a bronzová medaile

Družstvo „B“ – Louvarová, Stehlík, Kilian – 1366 bodů, konečné 6. místo

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.