Přesuout na hlavní obsah

Další nášup top výkonů a výsledků

Zářili cyklisté, sportovní střelci, atleti, badmintonisté, ..., a jedeme dál!

Začalo září... a naši členové i nadále září :-)

Kristýna Burlová je mezi nepříliš početnou skupinkou českých cyklistek, které můžou pomýšlet na olympijské hry v Paříži. Na jaře zdárně završila studium na Sportovním gymnáziu Plzeň, a přestože se svými letními výkony není úplně spokojena, výsledky má obdivuhodné. Naposledy s Jarmilou Machačovou suverénně vyhrála časovku ženských dvojic na mistrovství republiky v Terezíně, přestože byla ze startujících nejmladší.
Za zmínku stojí i třicátá pozice bikerky Adély Holubové z týmu kola-bbm.cz na závěrečném závodu letošního světového poháru ve švýcarském Lenzerheide. V kategorii žen do 23 let byla ve svých devatenácti nejlepší Češkou.

Jestli se v nejbližších letech bude zlepšovat stejně, jako to dokázala za poslední rok, může o Paříži 2024 snít i sportovní střelkyně Veronika Blažíčková. Je jí sice teprve sedmnáct, ale už se prosazuje mezi ženami. Ve finále českého poháru, což je něco jako extraliga dospělých, doma v Plzni na Dukle obsadila druhé místo v kategorii 3 x 40 ran malorážka.
Na stejných závodech 2021 prožil úspěšný den i její týmový parťák Jan Luhový. Nejprve dopoledne v disciplíně vzduchová pistole dorostenci obsadil druhé místo (362 bodů) a odpoledne se stal vítězem v osobním rekordu 565 bodů v disciplíně sportovní pistole (viz foto).

Atletka Petra Sičaková v hodu oštěpem pomohla AK Škoda Plzeň ke druhé příčce na mistrovství ČR družstev žen v Břeclavi. Činili se i stříbrští běžci Jakub Davidík se Štěpánem Trávníčkem na Velké ceně Tábora – na trati 800 metrů muži finišovali na třetí a páté pozici.

Badmintonista Jan Janoštík došel na Benáteckém poháru ve dvouhře mužů až do čtvrtfinále, kde po třísetovém boji prohrál s pozdějším vítězem, nasazenou jedničkou, Rusem Sergejem Sirantem.

Plavkyně Veronika Tondrová na Velké ceně Znojma získala dvě bronzové medaile: na 100 m volný způsob a 200 m polohově. Neztratil se ani její sedmnáctiletý kolega z PK Slávia VŠ Plzeň Tomáš Chocholatý, který se na trati 200 m polohově probil do finále A.

A co naše členy čeká v nejbližších dnech? Rychlostní kanoisty Olympic Hopes v Račicích, triatlonisty City Triathlon v Karlových Varech, slalomáře na divoké vodě MČR juniorů v Českých Budějovicích, judisty český pohár dorostu v Brně, stolní tenisty extraliga v Hradci Králové, plavce letní mistrovství republiky juniorů, cyklisty-dráhaře Pohár národů v kolumbijském Cali, bikery český pohár ve Městě Touškově, respektive závod v rakouském Ottenschlagu im Mühlkreis, silničáře Giant liga, sportovní střelce – puškaře domácí Pohár Svornosti a atlety mistrovství Čech mládežnických družstev, resp. Velká cena Chebu.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.