Přesuout na hlavní obsah

Cyklisté září hned od prvních závodů

Kristýna Burlová, Petr Kelemen, Štěpán Krula, Simona Spěšná a Petr Zeman jsou hodně vidět... i slyšet :-)

„Nemohla jsem si přát lepší začátek první sezóny mezi juniorkami,“ podotýká Kristýna Burlová. V českém poháru silničářů vyhrála dvakrát ve dvou dnech! Více v článku na webu ČSC.

Její parťák z reprezentace, Dukly a plzeňského sportovního gymnázia Petr Kelemen zase pro změnu sbírá zkušenosti a dílčí úspěchy v cizině. Půl roku trénuje i závodí přímo v týmu Mezinárodní cyklistické unie (UCI). „Teď zrovna jsem týden doma, o druhém dubnovém víkendu je český pohár v Kyjově... Ale jinak jsem ve švýcarském Aigle. Už jsem byl čtvrtý na závodech ve Francii mezi eliťáky. Teď se připravujeme mimo jiné na Paris–Roubaix U23,“ hlásí bratr čistokrevného dráhaře Pavla Kelemena.

Mimořádně zajímavý byl z pohledu AIS PK i český pohár bikerů v Kutné Hoře. Jeden z členů MS BIKE ACADEMY (MSBA) Štěpán Krula dojel devátý, Petr Zeman (na fotce) mezi žáky druhý a Simona Spěšná zahájila svoji první sezónu mezi kadetkami vítězstvím!

„Na start jsem šla s tím, že bych se chtěla umístit na předních příčkách, ale věděla jsem, že to nebude jednoduché,“ popisuje studentka Gymnázia Františka Křižíka, která absolvovala náročné soustředění v Itálii a testovací závod v Rakousku. „Od startu jsem se držela vepředu na 4.–5. místě až do poloviny prvního kola. Potom nám začala jedna z největších soupeřek odjíždět, tak jsem holky předjela a začala jsem sjíždět vedoucí závodnici. V polovině druhého kola jsem ji dojela a nastoupila. Náskok jsem si udržela až do cíle. Jsem šťastná, že se to povedlo. Po Langenlois jsem byla trošku zklamaná a nevěděla jsem, co čekat v Kutné Hoře, ale ukázalo se, že první výsledek byl ovlivněný těžkým tréninkem v Itálii a formu mám,“ vykládá Simona.

Cíle má poměrně vysoké. „Chtěla bych vyhrát mistrovství České republiky na horském kole a umístit se na stupních vítězů v jednotlivých závodech českého poháru. Dále bych se chtěla nominovat na mistrovství Evropy a vyhrát ho,“ neskrývá ambice.

Její maminka Lucie ji doplňuje: „Další díl Českého poháru MTB je na programu o víkendu 27.–28. 4. 2019 ve Městě Touškově a budeme moc rádi, když Simča i ostatní z MSBA budou mít velkou domácí podporu.“

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.