Přesuout na hlavní obsah

Léto 2020 = skvělé výkony a výsledky

Pardon, že publikujeme samé fotky ze stupňů vítězů, ale jinak to v tomhle veleúspěšném měsíci snad ani nejde :-)

O cyklistice a golfu jsme teď psali samostatně (https://ais-pk.cz/clanky/simona-spesna-a-petr-zeman-vyhrali a https://ais-pk.cz/clanky/pomoc-vlna-uspechu-zaplavila-nas-kraj), tak pojďme na atletiku, plavání, slalom na divoké vodě, tenis a triatlon…

Plavání
V Praze se za účasti české špičky uskutečnily velké závody Corona Cup. „Na první akci po té pauze to nebylo špatné,“ řekl šéftrenér PK Slávia VŠ Plzeň Lukáš Luhový. Tomáš Chocholatý v mladších juniorech celkové bodování vyhrál a Veronika Tondrová s Kristýnou Štemberovou se umístily v top 10 ve svých kategoriích.

Tenis
Jonáš Forejtek přispěl k výhře Čechů nad Slováky ve speciálním duelu generací – https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/11958--cesi-ovladli-pohar-pratelstvi-vyhrali-8-2-na-body

Triatlon
Pavlína Vargová vyhrála Hopman triatlon, konkrétně absolutní pořadí žen, a to při návratu k silničnímu triatlonu a premiéře v olympijském.
Bratři Jakub a Matěj Marek vybojovali s Terezou Zimovjanovou cenné páté místo ve smíšené štafetě šestnáctiletých a starších borců v rámci Triathlon Festu Račice.

Atletika
1. kolo extraligy mužů a žen se konalo na pražské Julisce. AK Škoda Plzeň obsadil čtvrté, respektive šesté místo, což jsou sice na jeho poměry nevýrazné výsledky, ale výkony byly k vidění kvalitní a vzhledem ke zraněním několika opor jsou poměrně příznivé i výsledky.

Slalom na divoké vodě
V Českém Vrbném se konal první a druhý národní kontrolní závod (NKZ) dospělých… a my – už tradičně – předáváme slovo garantovi tohoto odvětví Vladislavu Galuškovi, aby zhodnotil počínání svojí dcery a svěřenkyně Báry Galuškové:
Víkendové závody proběhly. Trať nebyla jednoduchá, konkurence byla obrovská. Chybělo tam jen pár nejlepších seniorek. A Barunka si zažila zklamání. Jezdila super, bylo pěkné se na ni dívat, ale každou jízdu udělala jednu obrovskou chybu, kdy se vždy vracela kolem 10 sekund. Každou trať jela vždy perfektně, ale pokaždé se našla branka, která ji výsledkově potopila. A přitom stačilo vždy jen pár cm, aby odjížděla z Budějovic jako hrdinka kolem 10. místa. Nakonec byla v sobotu 22. a v neděli 29.
Byla z toho hodně zklamaná, ale říkal jsem jí, že mezi velkými se napřed musí naučit prohrávat, aby jednou vyhrávala... Ale oproti loňskému roku to je stejně velký posun, protože je zatím na žebříčku NKZ na 11. místě. Loni byla v této době kolem místa 40.
Další štace je NKZ v Roudnici o druhém červencovém víkendu. Zatím je tam hodně vody a přemýšlí se nad přehozením tratě do Veltrus. Ale voda jde dolů, moc neprší a myslím, že nakonec ta Roudnice bude.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.