Přesuout na hlavní obsah

Bára Galušková ovládla český pohár žáků

Slalomářka na divoké vodě porazila v Benátkách nad Jizerou v úvodním závodu seriálu i všech 139 kluků!

Slovo má otec a trenér Vladislav Galuška: Tak máme za sebou první ČP žáků... V pátek jsme tam přijeli na trénink před závodem. V Benátkách nad Jizerou ale pršelo, v řece bylo 30 kubíků, bahno na břehu po kotníky, desítky žáků na trati, žádná chuť jít na vodu... A hlavně, pořád voda stoupala a nebylo jasné, jaká bude ráno... Takže když jsme viděli ten masakr, raději jsme vyrazili na trénink do Prahy, kde svítilo sluníčko a pojezdili jsme nějaké intervaly na skoro prázdné dráze... :-)

V sobotu dopoledne bylo v Benátkách kolem 45 kubíků, 57 českých holek na startu, a i když byla trať postavena s citem pro žáky, spousty z nich měly problémy, protože voda se valila velkou rychlostí. Bára hned první jízdou zajela čas, který... no... bylo skoro jasný, že už asi žádná česká slečna nepřekoná. Na druhou jízdu se holkám stále zvedala voda a Bára na startu jako poslední měla asi nejhorší podmínky. Na nějaké bráně jí pro mě dost nepochopitelně dali padesátisekundovou penalizaci za neprojetí branky, ale i tak s přehledem vyhrála svoji první jízdou letošní první ČP žákyň. Velké překvapení připravila hlavně pro všechny české žákovské kluky, protože by vyhrála i jejich kategorii. A těch českých rakeťáků odstartovalo 139. :-)

Závod jako měřená předjezdkyně jela i Kačka Kudějová. A předávala s Lukášem Rohanem ceny.

Pěkně zorganizovaný závod to byl, škoda té povodně. :-)

V neděli přišlo do Benátek nad Jizerou 130 kubíků a závod ČP č. 2 byl zrušen... A tak Bára aspoň trénovala v neděli 2x v Praze, v podstatě úplně sama na trojské slalomové trati. Další dva ČP žáků pokračují o posledním červnovém víkendu ve Strakonicích...

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.