Přesuout na hlavní obsah

Atleti zářili a radovali se v Portugalsku

Filip Ličman, Jakub s Michalem Forejtovými a spol. vyhráli skupinu B Poháru mistrů evropských zemí.

MARTIN ŠVEC, PLZEŇSKÝ DENÍK

Neuvěřitelné se stalo skutečností. Junioři atletické Škody Plzeň dosáhli největšího úspěchu v 70leté historii klubu. Parta kolem dvojčat Forejtových nebo Filipa Ličmana o víkendu v portugalské Leirii vyhrála sedmičlennou druhou výkonnostní skupinu B Evropského poháru mistrů, čímž pro příští rok získala pro letošního českého šampiona místo v elitní skupině A.

„Je to super. Před odletem jsme kalkulovali s druhým místem, pokud by se hodně zadařilo. Ale zadařilo se mnohem více, tak jsme skončili první. Nečekali jsme, že vyhrajeme většinu disciplín, ale téměř všichni kluci příjemně překvapili,“ potěšilo Filipa Ličmana, jednoho z tahounů družstva Škody.

Ličman vyhrál závod na 400 metrů překážek a běh na 200 metrů a byl součástí bronzové štafety 4x400 m.

Z patnáctičlenného týmu AK Škoda Plzeň se na stupně vítězů ve své disciplíně dostalo jedenáct atletů.

Na druhém místě za Škodou Plzeň skončil mistr Francie a bronz si domů odvezli atletičtí šampioni z Nizozemí. „Neskutečný výkon celého týmu, který byl v soutěži nováčkem a poprvé v historii klubu mohl reprezentovat Českou republiku na tomto pohárovém klání mistrů evropských zemí. Už sedmnáct měsíců tým juniorů nepoznal porážku. Nyní tuto nevídanou sérii vítězství v řadě protáhl i v soubojích mistrů z Evropy. Leiria viděla neskutečnou jízdu a touhu ukázat, že atletický fenomén AK Škoda Plzeň patří mezi top kluby,“ radoval se trenér Škody Michal Černý.

Junioři se na Evropský pohár mistrů kvalifikovali díky titulu z domácího mistrovství ČR družstev 2018.

Foto: AK Škoda Plzeň

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.