Přesuout na hlavní obsah

Atleti na MČR pilně sbírali nejen medaile

Jakub Davidík, Lindy Suchá a Hettlerová i Barbara Píchalová zářili na halovém šampionátu mládeže.

V Ostravě se uskutečnilo mistrovství republiky v atletice dorostu a juniorů, a jak už je pěknou tradicí, Plzeňský kraj, sportovní gymnázium, AK Škoda i naše akademie byly hodně vidět.

Juniorka Linda Suchá zvítězila ve své trochu netradiční disciplíně trojskoku (12,23 m – nový krajský rekord), ze skoku dalekého přidala bronz (602 cm) a druhý titul vybojovala ve štafetě 4 x 200 m společně s Barbarou Píchalovou, Lindou Hettlerovou a Kateřinou Burianovou. Jejich dosažený čas 1:39,24 dokonce znamená nový rekord mítinku. Na aktuální fotce jsou s oceněními za český rekord, který vytvořily loni v létě.

Jakub Davidík nedal svým soupeřům šanci na tříkilometrové trati juniorů a za výkon 8:36.78 mu právem náleží titul mistra ČR.

Linda Hettlerová kromě štafetového úspěchu vysprintovala dvě stříbra že šedesátky i dvoustovky juniorek (7,60 a 24,04 – krajský rekord).

„Nakonec i Barbara zaběhla skvělý čas na 60 m př. 8,67 s (vyrovnaný krajský rekord), který však stačil jen na 5. místo," poznamenal trenér Jakub Ryba.

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.