Přesuout na hlavní obsah

Anna Kužvartová dvojnásobnou mistryní

Všech 5 sportovních střelců podporovaných AIS PK předvedlo svoje kvality na republikovém šampionátu.

Halovým Mistrovstvím ČR ve střelbě ze vzduchových zbraní skončila zimní část sezóny sportovních střelců. Mistrovství se letos prvně konala ve dvou termínech, jednou jako soutěž smíšených párů, jednou jako soutěž jednotlivců a družstev.

Z řad členů AIS PK se jich účastnilo všech pět střelců a nejúspěšnější se stala pistolářka Anna Kužvartová, která je dvojnásobnou mistryní ČR 2019. Nejprve se svým kolegou z klubu vyhráli soutěž smíšených párů, tzv. MIX, a týden nato potvrdila své kvality v jednotlivcích, kde vyhrála základní závod s 558 body a poté zvítězila i ve finálové soutěži.

Pistoláři Jakubovi Sochorovi se více vydařilo mistrovství smíšených párů, kde se svou kolegyní obsadil třetí místo. V jednotlivcích se ale do finálové osmičky nevešel a skončil těsně za, devátý.

Nejzkušenější střelkyně, puškařka Sabina Thurnwaldová, skončila v soutěži párů s kolegou těsně za medailemi na nepopulárním 4. místě. V základním závodě jednotlivců byla druhá a postoupila do finálové soutěže. Tam však nezvládla těžký nervózní začátek a nakonec obsadila 7. místo.

Další puškařka Tereza Razímová při mistrovství smíšených párů střílela v kategorii dospělých, kde se jim s kolegou nepodařilo kvalifikovat se do finále. V soutěži jednotlivců začala výborně a po polovině základního závodu vedla. Bohužel pak se ozvalo její problematické koleno a stěží dostřílela na konečném 11. místě. Rozplynul se tak i její sen o účasti na HME.

Poslední a nejmladší účastnicí halového MČR je dorostenka Veronika Blažíčková, která se soutěží párů neúčastnila. V jednotlivcích se ale vyrovnaným výkonem na hranici svých letošních maxim prostřílela na ceněné 5. místo a hlavně díky ní se družstvo dorostenek prostřílelo na 3. místo.

lkem tak střelci zařazení do AIS PK nasbírali na halových mistrovstvích ČR čtyři medailové úspěchy.

Závěrem však je potřeba říci, že dosažené výkony nejsou dostačující pro nominaci na halové mistrovství Evropy juniorů, které se koná následující týden v Chorvatsku. A to je právě letošním úkolem střelců AIS PK – dosáhnout na reprezentační limity, které sledují mezinárodní úroveň sportovních střelců v olympijských disciplínách.

Autor textu i fotek (Anna Kužvartová a Sabina Thurnwaldová se svými kolegy): Petr Černoch

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.