Přesuout na hlavní obsah

Akademici pod Pyrenejemi

Bára Galušková, Markéta Hojdová a Karel Turner, členové AIS PK, zahájili společně jarní přípravu na...

... sezonu 2021 a připravují se v jižní Francii ve městě Pau ve skupině asi patnácti nejlepších slalomářů západního a jižního regionu Čech.

Denně absolvují na divoké vodě několik tréninků na trati nedávno proběhlého seniorského ME i MS. Občas se odjede trénink na přírodních řekách v okolí.

V porovnání s kovidovou situací v Čechách je vodácký ráj v podhůří Pyrenejí oázou klidu a pohody. V době, kdy se v Čechách nemůže téměř nic, mládežníci z Akademie individuálních sportů Plzeňského kraje nezahálí a naplno se připravují na novou sezonu a věří, že soutěžní rok 2021 aspoň v nějakém režimu proběhne. Abychom splnili nabitý tréninkový program, každý den začínáme s prvním tréninkem na divoké vodě v 88.30 ráno. To ale není vše. Dalo by se říci, že každému z nich začíná den už kolem 6.30 ráno. Mladí sportovci našli své ranní probouzení v otužování se v místním jezeře a přesně v tuto dobu se noří na 1 až 3 minuty do ledové vody. Když si člověk připočte, že se zde rozednívá o 3045 minut později než u nás doma, děcka se do jezera noří v podstatě už před šestou hodinou ranní. Odpolední trénink opět na vodě a často i třetí v podobě běhu i jiné aktivity. Večer následuje analýza tréninků na videu po které každý z nich rád zalehne do postele..

Volné tréninkové dny většinou trávíme surfováním na vlnách Atlantiku. Prosolení a unavení vodní slalomáři AIS PK, po nesčetném množství eskymáckých obratů, pak zákonitě a spokojeně velmi dobře usínají.

Ing. V. Galuška – garant slalomu na divoké vodě AIS PK

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.