Přesuout na hlavní obsah

Dan Hlaváček úspěšný i v USA

Po kvalitních a konzistentních výkonech na prestižních turnajích v Evropě vyrazil nadějný golfista sbírat...

... zkušenosti za velkou louži. Na Golden Palm, jednom ze čtyř hřišť proslulého Trump National Doral Miami Golf & Spa Resortu, se na konci roku konal turnaj série The First Tee Miami pro hráče do 18 let.

Dan odletěl na Floridu s téměř týdenním předstihem, a před svým prvním kolem měl tak dostatek času poznat hřiště a naposledy v roce 2018 přepnout na venkovní režim.

Do prvního kola sice Dan nastoupil, ale po 17 odehraných jamkách byla hra kvůli silnému větru přerušena a výsledky anulovány. Navíc mu na 12. jamce poryv větru převrátil bag a driver byl na dvě půlky. Naštěstí se podařilo ještě ten den sehnat nový shaft o stejných parametrech a hůl byla opět připravena do boje.

Druhý soutěžní den už proběhl standardně a v konkurenci hráčů ze Španělska, Portugalska, Itálie, Francie, Mexika, Maďarska, Kolumbie, pochopitelně i domácích z USA, atd. přenocoval Dan díky výsledku 77 ran na 22. místě z 98 chlapců v kategorii 14–15 let.

Finálové kolo přineslo výrazné zlepšení patování a čistotu zasažení míče a výsledek 71 ran (PAR) katapultoval Dana do TOP 10. Celkové dělené deváté místo je dalším příslibem do let budoucích!

Gratulujeme... a teď se začít pilně připravovat na sezónu 2019!

Chcete dostávat aktuální novinky a zprávy Akademie? Zapište zde svůj e-mail.